LOGIN ZA KORISNIKE


Zaboravili ste lozinku?

ANKETA

Omiljeni OPO album?
 

 

 

KO JE NA VEZI?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Naslovna
Generacija Bez Budućnosti - biografija PDF Štampaj E-pošta
New Page 2

 

Robert Bu - vokal
Miloš Rašković - gitara
Zlatko Goštić - gitara
Borisav Stefanović - bas
Dejan Šarković - bubnjevi

 


Bend je počeo sa radom marta 1990. godine. Osnovali su ga Robert Bu (vokal), Aleksandar Reljić (gitara), Borisav Stefanović (bas) i Cinkocki Vladimir (bubnjevi), tada 16-ogodišnjaci. Već posle dva meseca postojanja održali su svoj prvi koncert u tadašnjem klubu "Linea" u Novom Sadu, a od tada i samostalne koncerte po Novom Sadu i Vojvodini. Krajem iste godine ulaze u studio i sami finansiraju 7 pesama među kojima neke postaju lokalni hitovi.

1991. godine izlazi prva singl-ploča ultimativnog naslova "Ima da me slušaš", koja je izazvala veliko interesovanje među medijima, kako u YU, uključujući Sloveniju i Makedoniju, tako i u inostranstvu (Nemačka, Francuska, Engleska, Španija). S obzirom na starost članova benda i muzičku zrelost retko viđenu u tim godinama, slede gostovanja na mnogim Radio i TV stanicama. Tada snimaju i svoj prvi spot i emisiju u kojoj pričaju svoje životne priče.

U januaru 1992. godine snimaju prvu ploču koja je jednostavno nazvana "Vol. 1". Kao producent ove ploče pojavljuje se poznati čovek ex-YU rock scene Zoran Bulatović - Bale (ex-Luna, Pekinška Patka, Laboratorija, Imperium Of Jazz) koji na ploči snima klavijature i pomaže na aranžmanima. Po samom objavljivanju ploče, izdvajaju se dva hita "Jamaica" i "Olovna jutra" koja su mesecima stajala na mnogim top listama širom YU. Ploča je po izboru slušalaca Radio Kruševca izabrana za "Ploču godine ``93", na novogodišnjem rock maratonu TV NS dobijaju nagradu kao "Najveće nade ``93", a magazin "Ritam" je album "Vol. 1" proglasio za "Debi album ``93".

Posle promovisanja prve ploče, sviraju na festivalu "Brzi Bendovi Srbije" što ih tada već sigurno izbacuje iz anonimnosti, a spot "Jamaica" je bio u konkurenciji za spot godine na BBS-u.

Kroz bend je do sada prošlo oko desetak ljudi koji su svaki na svoj način doprineli stvaranju sadašnje ideje i imidža grupe.

U toku leta 1997. godine grupa potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom SYSTEM, koja izdaje njihov drugi album, pod nazivom "Spleen". Album ima 14 pesama, a prvi singl skinut sa ove ploče je pesma "Čudna šuma".

Još zreliji od prvog albuma, drugi album GBB-a pretenduje da ovu grupu vine u sam vrh jugoslovenske rock scene, a svojom ozbiljnošću, talentom i iskrenošću u sviranju i prezentovanju ideja na sebi svojstven način, to su i zaslužili.