LOGIN ZA KORISNIKE


Zaboravili ste lozinku?

ANKETA

Omiljeni OPO album?
 

 

 

KO JE NA VEZI?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Naslovna
Veliki prezir - biografija PDF Štampaj E-pošta
New Page 2

 

Vladimir Kolarić - gitara, vokal
Slavko Kontra - gitara
Draga Antonov - bas
Dušan Kuzmanović - bubnjevi

Bend "Veliki Prezir" je osnovan juna meseca 1994. godine. Odmah po osnivanju, bend pravi svoj prvi demo, i to za pesmu "Samo tebe znam". Demo se snima u studiju "Do,Re, Mi" u Novom Sadu.

Na proleće 1995. godine bend snima spot za ovu pesmu, koja od tada postaje hit na svim TV i Radio stanicama. Iste godine se formira i stalna trojka ovog benda: Kole - vokal, gitara, Slavko - gitara i Dušan - bubnjevi.

 


Na leto 1996. godine bend snima svoj prvi album pod nazivom "Veliki Prezir" koji se na tržištu pojavio u toku jeseni iste godine. Pored pesme "Samo tebe znam" koja je još pre objavljivanja albuma postala hit, sa ploče se izdvajaju još dva singla "Ne znam" i "Dobro je". Spotove za sve tri pesme je uradio naš poznati snimatelj Aca Ilić. Odmah po objavljivanju, spotovi postaju veoma zapaženi i pojavljuju se na mnogim top listama širom Jugoslavije, kako na TV, tako i na Radio stanicama. Tada počinju i izraženije koncertne aktivnosti. Grupa održava koncerte širom Jugoslavije, u Beogradu u KST-u, na Akademiji, u Domu Omladine... a pojavljuju se i na mnogobrojnim humanitarnim koncertima. Početkom 1997. godine "Veliki Prezir" održava "live" koncert na NS Plus-u, kao i u klubu "Crna Mačka". Oba ova koncerta su pokazala da je grupa "Veliki Prezir" ušla u sam vrh jugoslovenske pop-rock scene.

U junu mesecu 1997. godine grupa ulazi u studio gde snima svoj live-studijski album. Snimanje se vrši u studiju "M" u Novom Sadu, gde je urađen i mix. Album se zove "1,2,3,4", na njemu se nalazi jedanaest pesama sa prošlog albuma, plus dvanaesta, pesma "Udica", koja do sada nije objavljivana. Po završetku snimanja, bendu se pridružuje novi basista (zamenjuje basistu Predraga Ilčešina) Draga Antonov - članica grupe "Oružjem protivu otmičara", što je i sadašnja, konačna postava benda.

Ovaj album se pojavio na tržištu decembra 1997. godine.