LOGIN ZA KORISNIKE


Zaboravili ste lozinku?

ANKETA

Omiljeni OPO album?
 

 

 

KO JE NA VEZI?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Naslovna
Oružjem protivu otmičara - biografija PDF Štampaj E-pošta
New Page 2

 Dragana Mrkajic – vokal, gitara
Nikola Pavkovic – gitara
Aleksandar Tolimir – bas
Mirko Zivkovic – bubnjevi


Bend su 1992.godine osnovali Nikola Pavkovic, tada clan Instant Karme, i Dada Antov. Novembra meseca iste godine grupa pravi i svoje prve snimke dveju pesama “Izabela” i “Mrtva je” , koje su se kasnije našle i na njihovom prvom albumu.

Tokom 1993.godine kroz bend je prošlo nekoliko muzicara, a jedan od njih je bila i Dragana Mrkajic koja je prvenstveno pristupila samo kao gitarista. U narednom periodu se ispostavilo da je Draganin vokal dobitna kombinacija za OPO, te ona staje ispred mikrofona i tu definitivno formira cvrst kostur jednog od najboljih bendova devedesetih godina.


Maja 1994.godine OPO odrzavaju svoj prvi koncert te snimaju nove pesme “Vremojed” i “Nikako ne mogu da” koje se pojavljuju na top listama širom zemlje. Prvi spot je uraden za pesmu “Izabela”, što je ujedno i njihov prvi hit na svim TV stanicama, koji se na top listama zadrzao i 10 meseci nakon prvog objavljivanja.
 

Maja 1995.godine izlazi debi album OPO-a i krece izrazajnija koncertna aktivnost od preko 50 koncerata širom zemlje. Njihov album prvenac dozivljava veliki uspeh medu širom slušalackom publikom.Juna 1996.godine OPO potpisuju svoj prvi profesionalni ugovor, objavljuju svoj drugi album pod nazivom “Barbiecue” i tada krece njihov nezadrziv pohod na sam vrh jugoslovenske pop rock scene. Za prvih šest meseci po objavljivanju, sa albuma je skinuto 4 hit singla, a album “Barbiecue” zvanicno postaje i najtirazniji jugoslovenski album u prošloj godini sa prodatih preko 15.000 nosaca zvuka.


Kao rezultat velike popularnosti ove grupe, jugoslovenska turneja koja je krenula u februaru 1997. je bila izuzetno dobro posecena kako u vecim, tako i u manjim gradovima naše zemlje, a u beogradskom SKC-u odrzana su dva koncerta, jer je prvi (odrzan 8/03/1997) rasprodat nedelju dana unapred.

Naš renomirani filmski reditelj Darko Bajic je u svoj film “Balkanska pravila”, koji je u 1997.godini bio najskuplji i najkvalitetniji projekat nove jugoslovenske filmske produkcije ukljucio dve numere OPO-a “Mladicu moj” i “Saša Ajdanov”.
 

Obzirom na veliku popularnost benda, naš poznati producent Mirko Vukomanovic je iste godine uradio remix albuma “Barbiecue” pod nazivom “ Barbiemix” .
Nova postava grupe funkcionise od sredine 1998; grupu tada cine:

Tosa - bas gitara, prateci vokali
Dragana - vokal, gitara
Nikola - gitara
Zika - bubnjevi
 


Treći album OPO-a, "Komadic koji nedostaje" pojavio se 15. decembra 1998. godine.Na albumu se nalazi 10 pesama, a kao prvi singl je izabrana "U mraku".

Album je sniman u studiju SKY od avgusta do novembra 1998.Producent albuma je Vlada Negovanovic.Fotografije sa snimanja spota "U mraku":
 

Dragani je malo hladno...
 
Nikola i Nikola Pejaković