LOGIN ZA KORISNIKE


Zaboravili ste lozinku?

ANKETA

Omiljeni OPO album?
 

 

 

KO JE NA VEZI?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

KOLJA - GROBOVLASNICI

KOLJA - album 2013 - Grobovlasnici 
  
 

 

 
Naslovna
Kolja - poklon pesma
Specijalni poklon za posetioce našeg sajta!

Besplatan / free download Koljine pesme:
 
MP3 download:  KOLJA - Samo ponekad

MP3 fajl se može koristiti samo za internu upotrebu u domovima i radio-stanicama. Svako dalje kopiranje i umnožavanje zabranjeno.        
© 2009 SYSTEM RECORDS

Kolja i Smak Belog Dugmeta
"Mama, nemoj plakati"
(album 2001)

 

 
 
Nikola Pejaković - Kolja

CD Kolja System records

11.11.2009.
Koljino muzičko otelotvorenje jeste samo nedvosmisleni dokaz njegove multimedijalne ličnosti i talenta koji, evo vidimo i čujemo, postaje i jeste, evidentan i nepresušan.

Nakon izuzetnog, posebnog, kontraverznog debitantskog albuma "Mama, nemoj plakati", Nikola Pejaković - Kolja, javnosti, ekskluziviteta uvek željne, obraća se dugosvirajućim studijskim istoimenim albumom. Kolja je širokom balkanskom auditorijumu poznat pre svega po filmskim rolama u domaćim kultnim filmovima i pojavljivanju u mnogobrojnim TV serijalima. Njegovo muzičko otelotvorenje jeste samo nedvosmisleni dokaz njegove multimedijalne ličnosti i talenta koji, evo vidimo i čujemo, postaje i jeste, evidentan i nepresušan. Ono što se, jedino, Kolji može zameriti na novom CD ostvarenju jeste svojevrsna i lagana neinventivnost (u smislu očekivanosti, prepoznatljivosti) i rad po šablonu u prvom singlu – "Samo po nekad". Samo i jedino ta numera deluje van Koljinih uobičajenih tematskih odabira i okvira i stiče se utisak da je raÄ‘ena po odreÄ‘enoj marketinškoj mejnstrim narudžbi, a ne iz ličnih artističkih tj. poetskih afiniteta. Tako specifičnih afiniteta za proverenu, unikatnu Koljinu semantičku košulju. Njoj, njenom kroju i dizajnu se, naravno, ni u kom slučaju nema šta zameriti. Naprotiv! Nasuprot gorepomenute numere, u komadu "Da li venem ili zrim?", Kolja je beskrajno mračan do nedvosmislene morbidnosti – "Nema tog veselja dok ne pomru svi najbliži, oba roditelja" - kazuju njegovi stihovni otkidaji. Za njima ne zaostaje ni "Crna ptica". Numera "Miris mladosti", ukoliko mi dopustite na toj slobodi, predstavlja maestralni i najraskošniji vokalno-muzičko-tekstualni domet Kolje, ikada! Nije slučajno da su najbolje stvari u životu upravo one koje su i, verovali ili ne, jednostavne. Ova pesma je neprikosnoveno i opako dobra, i iskače iz strogih ramova rastegljivog žanra (od bluza do tamburica) u koje Kolja na trenutke upada. Svakako bi trebalo napomenuti da ova numera možda i nažalost, u sebi krije ključ balkanskog prokletstva. Pozadinski vokali (Tamara Aralica i Jasmina Numić Pera) ovu vožnju uzdižu na viši i sofisticiraniji nivo. Album su svirali i stvarali mnogobrojni umetnici, od kojih su samo neki: Vojislav Aralica, Ivan Aleksijević, Neša Petrović, Dejan Sparavalo, i sam Nikola Pejaković. Produkciju je radio Vojislav Aralica a u aranžmanima je doprineo i Kolja. Ako ijedan novi zvučni komad vraća tako živo sećanje na Koljin debitantski album, onda je to šesti redni zapis na disku – "I eto, udade se ti za konja". Tu je Kolja već briljantan. Ali, to smo i očekivali od njega!


Milan B. Popović
 

 
Novi album Nikole Pejakovića
alt

BEOGRAD - Glumac, režiser i scenarista Nikola Pejaković objavio je drugi rok album, "Kolja", koji nasleđuje njegov prvenac "Mama, nemoj plakati", izašao 2001. godine pod firmom "Kolja i Smak Belog dugmeta".
Glumac filma "Lepa sela lepo gore", režiser serije "Složna braća" i scenarista "Vratiće se rode", Pejaković je ponovo sarađivao sa producentom Vojom Aralicom na novom albumu koji donosi osam pesama, uz bonus "Haljinica boje lila".

Na zvaničnoj strani www.system.co.rs izdavača "Sistem rekordsa" (System Records) može se besplatno preuzeti Pejakovićeva džez obrada pesme "Samo ponekad" kultnog beogradskog novotalasnog sastava "Šarlo akrobata", koja nije uvrštena na novi album "Kolja".(Beta)

 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 4 of 5